Over Ons

Uitgeverij Snoeck is opgericht in 1989. Onze publicaties zijn vooral gericht op kunst en cultuur in brede zin: beeldende kunst, archeologie, toegepaste kunst, architectuur en design, film en fotografie, kunstgeschiedenis en etnografie, erfgoed enzovoort.

Aanvankelijk actief onder de vleugels van het grafisch bedrijf Snoeck-Ducaju en Zn, werkt Uitgeverij Snoeck sinds 2004 volledig zelfstandig.

Snoeck publiceert jaarlijks een zestigtal boeken, hoofdzakelijk in samenwerking met musea  en opdrachtgevers in voornamelijk België en Frankrijk.

Verschillende van deze boeken zijn beschikbaar in meerdere talen.

Een passie voor kunst, cultuur, geschiedenis en erfgoed

Snoeck is een uitgeverij met een passie voor kunst en het publiceren van verzorgde boeken.

In alle publicaties staan de kwaliteit van tekst en beeld en een uitgesproken zorg voor de vorm centraal. In de Belgische en Franse museumwereld geldt Uitgeverij Snoeck dan ook als een referentie voor de betere museumpublicatie.

Een internationale uitgeverij

Uitgeverij Snoeck heeft haar wortels in Gent en ook vandaag nog is haar kantoor daar gevestigd. De actieradius reikt echter veel verder. Behalve in België is de uitgeverij ook bijzonder actief in Frankrijk, met een eigen medewerker en kantoor, maar ook in andere Europese landen, hetzij rechtstreeks, hetzij via partners.

Partner van musea in binnen- en buitenland

Toonaangevende musea uit de ganse wereld schenken hun vertrouwen aan Snoeck : Louvre Abu Dhabi, Louvre Lens, Fondation de l’Hermitage (Lausanne), Bonnefanten (Maastricht), MAMAC (Nice), MAMC (Saint-Etienne), MBA Rouen, MBA Rennes, MBA Lyon, Musée Guimet (Parijs), Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België (Brussel), MSK Gent, BAM Mons, Château de Versailles, BOZAR, Europalia …

Decennialange ervaring in grote en complexe projecten

Uitgeverij Snoeck heeft al herhaaldelijk de uitgave en de coördinatie op zich genomen van meertalige catalogi bij prestigieuze tentoonstellingen. Dankzij jarenlange ervaring met de verschillende stappen van het productieproces en een uitgebreid netwerk van gespecialiseerde en snel inzetbare freelance medewerkers brengt Uitgeverij Snoeck deze projecten steeds tot een goed einde.

Een gedreven team

Uitgeverij Snoeck heeft een klein team met eigen medewerkers met jarenlange ervaring in het uitgeefvak en doet voor redactie, eindredactie en vertaling een beroep op ervaren freelance medewerkers.

Het vaste team bestaat uit:

  • Philip Van Bost: general manager
  • Gunther De Wit: uitgever België/Nederland
  • Lamia Guillaume: uitgever Frankrijk
  • Bernard Van Bost : administratie en beeldrechten

Tentoonstellingscatalogi

Uitgeverij Snoeck is van oudsher actief als uitgever van tentoonstellingscatalogi en was, zeker in België en Frankrijk, een van de eerste uitgevers die volop inzette op prestigieuze tentoonstellingscatalogi met wetenschappelijke essays, degelijk onderbouwde catalogusnotities en talrijke hoogkwalitatieve illustraties.

Uitgeverij Snoeck is tot op vandaag een belangrijke speler in dit veld en wordt hiervoor internationaal gewaardeerd.

Collectiecatalogi

Uitgeverij Snoeck wordt niet geheel ten onrechte beschouwd als een museumuitgever. De uitgeverij heeft inderdaad talrijke collectie- en tentoonstellingscatalogi op haar actief. In de collectiecatologi of collectieboeken wordt de volledigheid nagestreefd of een publieksgerichte selectie van highlights gemaakt of nog word gekozen om een aantal ‘verhalen’ over de collectie te brengen.

Focus op eigentijdse vormgeving

Uitgeverij Snoeck werkt uitsluitend met externe (freelance) vormgevers met ruime ervaring in de specialismen eigen aan haar portfolio. Deze vormgevers zijn zowel esthetisch/artistiek als technisch bijzonder onderlegd.

Hoogwaardige reproductietechnieken

Uitstekende beeld- en kleurkwaliteit behoren sinds jaar en dag tot de uitgesproken troeven van Uitgeverij Snoeck. Aan het reproductieproces wordt dan ook uitgebreid aandacht besteed.

Solide partners voor druk en distributie

Uitgeverij Snoeck, ooit deel van Drukkerij-Uitgeverij Snoeck-Ducaju en Zn, heeft een grote kennis van de verschillende aspecten en mogelijkheden van het drukproces.

Voor de distributie van haar publicaties werkt Snoeck samen met gespecialiseerde distributeurs in binnen- en buitenland : Exhibitions International (Herent) voor België, Nederland, Duitsland, Sofédis voor Frankrijk en andere Franstalige landen, ACC UK & US voor Engelstalige landen.

philipvanbost
Philip Van Bost, General Manager van Uitgeverij Snoeck

Na jarenlange ervaring in de wereld van beurzen en tijdschriften, nam Philip Van Bost in 2011 Uitgeverij Snoeck over. Hij begeleidt de uitgevers bij hun verschillende projecten en is verantwoordelijk voor productie en distributie.

IMG-20210511-WA0012
Gunther De Wit, uitgever België/Nederland

Gunther De Wit is een germanist en afgestudeerd in Culturele Studies, en heeft sinds 2008 gewerkt bij Passa Porta, Ludion, Kunstenpunt, BOZAR, ASP Editions en als freelance redacteur voor tal van grote projecten. Met een hart voor kunst (vooral modern en hedendaags), literatuur en cultuur in de breedste zin van het woord, opereert hij vanuit zijn woonplaats Brussel als uitgever voor België en Nederland.